درباره ما  |  ارتباط با ما  |  RSS  |  آرشیو  |  1403-02-08  |  2024-04-27  |  بروز شده در: 1403/02/08 - 08:01:4 FA | AR | PS | EN
تثبیت روابط امریکا چین با رویکرد «مثبت و سازنده» واشنگتن            صدور حکم بازداشت محمودخان اچکزی از سوی یک دادگاه پاکستان            خواست حامد کرزی از دو مقام اتحادیه اروپا             اردوغان؛ نتنیاهو را قصاب غزه و مثل هیتلر خواند             تمدید کارت‌های پی‌او‌آر مهاجران افغان در پاکستان            سفر معاون وزیر خارجه‌ی امریکا برای گفتگو درباره‌ی افغانستان به قطر و پاکستان            پاسخ اسرائیل به پیشنهاد آتش‌بس حماس            خیز رئال مادرید برای فتح لالیگا با پیروزی مقابل سویه داد             مالیزیا در زمینه امنیت سایبری با افغانستان اعلام همکاری کرد             آغاز نشست سه‌جانبه میان حکومت طالبان، ترکمنستان و قزاقستان             با شکست عراق، نیمی از راه جام جهانی را طی کردیم            افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان             دیدار ملا یعقوب با هینت مالیزیایی در کابل            آزادی ۶۳ زندانی افغان از زندان پاکستان            وضعیت غزه بدتر از دوران آپارتاید در افریقای جنوبی است            






تاریخ نشر: 1393/9/25 - 08:44:55
تعداد بازدید: 1041
با دوستان خود به اشتراک بگذارید

گزارش سنای آمریکا از عادت سیا به دروغگویی پرده برداشت
گزارش سنای آمریکا از عادت سیا به دروغگویی پرده برداشت

با وجود آن که گزارش اخیر کمیته اطلاعاتی مجلس سنای آمریکا درباره شکنجه‌ کردن متهمان به تروریسم توسط ماموران سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) رسوایی بزرگی به بار آورده، اما این گزارش از عادت مقامات سازمان سیا به دروغگویی پرده برداشته و خبرگزاری آسوشیتدپرس در گزارشی به چند مورد برجسته از این دروغ‌ها پرداخته است.

این خبرگزاری آمریکایی در گزارش خود می‌نویسد: (هنگامی که بازجویان سازمان سیا به شکنجه خالد شیخ محمد، مغز متفکر حملات 11 سپتامبر 2001 در زندانی مخفی در لهستان در مارس 2003 می‌پرداختند یک تحلیل‌گر زن ارشد سازمان سیا از آنان خواست تا عکسی از تروریستی به نام مجید خان را به او نشان دهند.

بازجویان به خالد شیخ محمد سیلی زده، جلوی خوابیدن او را گرفته، مقعد او را از آب پرکرده، تهدید به کشتن فرزندانش کرده و 183 بار او را غرق مصنوعی کردند تا آنگونه که مقامات سیا گفتند او سرانجام جزییاتی را درباره مجید خان فاش کرد.

آن گونه که اسناد سازمان سیا نشان می‌دهند، این تحلیل‌گر بعدا به بازرس کل سازمان سیا گفت که اطلاعات خالد شیخ محمد به دستگیری مجید خان کمک کرد.

این بازرس در گزارشی به سال 2004 این اتفاق را به عنوان یک موفقیت درج کرد و تا سال‌های متوالی این گزارش یکی از دقیق‌ترین گزارش‌ها درباره برنامه شکنجه‌های سازمان سیا به شمار می‌رفت.

اما نکته اینجاست که بنا به خلاصه 520 صفحه‌ای گزارش کمیته اطلاعاتی سنا درباره شکنجه‌های سازمان سیا، تحلیل‌گر مذکور که بعدا معاون سرپرست واحد تعقیب اسامه بن لادن در سازمان سیا شد، می‌دانست که مجیدخان در همان زمانی که از خالد شیخ محمد درباره او بازجویی می‌شد، درواقع در پاکستان دستگیر شده است. به عبارت دیگر باید گفت که آنچه که این تحلیل‌گر به بازرس کل گفت دروغ بوده است.

گزارش کمیته اطلاعاتی سنا فاش کرده که سازمان سیا سال‌ها به هدف تقویت حمایت از این بازجویی‌های بیرحمانه به دروغ بافی درباره آن خطاب به مقامات دولت و کنگره آمریکا می‌پرداخته است. با وجود آنکه سازمان سیا دروغگویی درباره بازداشت مجید خان را تایید کرده اما اکثر دیگر دروغ‌هایی که به آن نسبت داده شده را به چالش کشیده و برخی از آن‌ها را نیز کم اهمیت دانسته است.

اما تحقیقات سنای آمریکا با اتکا به اسناد خود سازمان سیا عنوان کرده‌اند این سازمان از این الگو پیروی می‌کرده که پیوسته وحشیانه بودن شکنجه‌ها علیه بازداشتی‌ها را رد کرده و ارزش اطلاعات به دست آمده از راه این شکنجه‌ها را به طرزی مبالغه‌آمیز مورد تاکید قرار دهد.

سینتیا استورر، تحلیل‌گر سابق سازمان سیا که از مخالفان شکنجه‌ها بوده و کمک به پیداکردن اسامه بن لادن در کارنامه وی ثبت شده است، گفت: وقتی شما تصمیم می‌گیرید کاری را انجام دهید مجبور به توجیه آن خواهید شد و ممکن است حتی توجیه‌های خود را باور کنید.

سناتور دموکرات مارک یودال از ایالت کلورادو که یکی از سرسخت‌ترین منتقدان سازمان سیا است چند روز پیش در مجلس سنا با صدای بلند گفت: "سازمان سیا دروغ گفته است."

این در حالی است که سازمان سیا در پاسخ مکتوب خود به گزارش اخیر سنای آمریکا گفته است که از بابت عدم رعایت استانداردهای خود این سازمان در زمینه استفاده از ادبیات دقیق ناخرسند است و "ما تصدیق می‌کنیم که چنین چیزی غیرقابل پذیرش است."

اما سازمان سیا گفت: "حتی در چنین مواردی نیز ما دریافتیم که تاثیر واقعی اطلاعات به دست آمده از راه این بازجویی‌ها بسیار حائز اهمیت بوده و همچنان مورد حمایت قرار دارند."

مقامات سازمان سیا تاکید می‌کنند که بدرفتاری با خالد شیخ محمد و دیگر بازداشتی‌ها باعث به دست آمدن اطلاعاتی ارزشمند شده اما گزارش سنای آمریکا آن را رد می‌کند. سازمان سیا از مجموع 20 مورد بازجویی که به گفته سنای آمریکا سازمان سیا در جریان آن‌ها نتوانسته اطلاعات منحصرا ارزشمندی را از طریق شکنجه از زندانی‌ها به دست آورد، از 18 مورد صراحتا حمایت کرده است.

گزارش سنای آمریکا به افشای دروغ‌هایی فراتر از صفحات این گزارش پرداخته است.

خوزه رودریگز، مدیر ارشد سابق سازمان سیا در کتاب خاطرات خود به سال 2011 با عنوان "تدابیر دشوار" می‌نویسد: افسران ما در جریان شکنجه غرق مصنوعی به نسبت آنچه که به آن‌ها اجازه داده شده بود حجم آب بسیار کمتر و دوره‌های زمانی بسیار کوتاه‌تری را مورد استفاده قرار دادند.

وی عنوان کرد: در توضیحاتی غیرواقعی که گفته می‌شد زندانیان با شلنگ آب آتش‌نشانی هدف غرق مصنوعی قرار گرفته‌اند دیدگاه مردم کاملا دگرگون شده است.

با این حال اسناد سازمان سیا که مورد استناد این گزارش قرار گرفته‌اند نشان می‌دهند رودریگز که نوارهای ویدیویی برخی از جلسات شکنجه‌ها را از بین برده نیز حقیقت را نمی‌گوید. براساس این اسناد شکنجه‌های غرق مصنوعی بسیار شدیدتر و بیرحمانه‌تر از آن چیزی بودند که وزارت دادگستری آمریکا مجاز دانسته بود و سازمان سیا این اسناد را رد نکرده است.

براساس این اسناد شکنجه غرق مصنوعی موجب شد ابوزبیده عامل ارشد القاعده کاملا از هوش رفته و از دهان باز و پرآب وی حباب خارج شود و همچنین خالد شیخ محمد نیز در چند مورد تا مرز غرق کامل پیش رفت.

همچنین گزارش سنای آمریکا عنوان کرده که نخستین جلسه غرق مصنوعی خالد شیخ محمد 10 دقیقه بیشتر از آنچه که وزارت دادگستری مجاز دانسته بود به طول انجامید.

رودریگز که برنامه بازجویی‌های همراه با شکنجه سازمان سیا را به پیش برد هنوز به تقاضای ما برای اظهارنظر درباره این حقایق پاسخ نداده است.

مقامات سازمان سیا اظهار داشتند که صحبتی به نفع رودریگز ندارند اما می‌گویند که دروغگویی تحلیل‌گر ارشد این سازمان درباره بازداشت مجیدخان اشتباهی برای یک بار بوده است.

سناتورهای تحقیق‌کننده می‌گویند که از این دست اشتباهات چندین بار خطاب به بازرس کل تکرار شدند و این گونه اشتباهات برای جلب حمایت وزارت دادگستری از شکنجه‌های بیرحمانه مورد استفاده قرار گرفتند. همچنین آن‌ها می‌گویند که این دروغ‌ها به یک کمیته سازمان سیا که مسئول بررسی برنامه بازجویی‌ها بوده نیز گفته شده‌اند.

همان تحلیل‌گر مذکور که اکنون پست بلندپایه‌ای در مرکز مبارزه با تروریسم سازمان سیا دارد بنا به گزارش سنای آمریکا درباره دیگر جنبه‌های اطلاعات به دست آمده از طریق شکنجه‌ها خطاب به بازرس کل اغراق کرده است.

این تحلیل‌گر نقشی محوری در ربودن اشتباهی یک شهروند آلمانی به نام خالد المصری توسط سازمان سیا داشت؛ شهروند آلمانی که پیش‌تر گفت در پایگاه سالت پیت سازمان سیا در افغانستان مورد شکنجه قرارگرفته است.

یک مورد دیگر از دروغ‌های سازمان سیا که در گزارش سنا عنوان شده این بوده که بنا به گفته مقامات سازمان سیا خطاب به کاخ سفید، وزارت دادگستری، کنگره و در آخر به مردم، ابوزبیده که نخستین زندانی شکنجه شده توسط غرق مصنوعی بوده، به ماموران سیا گفته است که اعتقاد دارد آمریکا ضعیف است و از انعطاف لازم برخوردار نیست. همچنین سیا به دروغ اعلام کرد که وی همکاری با ماموران این سازمان را تحت تکنیک‌های بازجویی سنتی متوقف کرده است.

در ماه اوت 2006 یک کارشناس امور القاعده در سازمان سیا نوشت:‌ ما هیچ سندی نداریم که نشان دهد ابوزبیده گفته است آمریکا ضعیف است و انعطاف ندارد.

یک کارشناس دیگر امور القاعده نیز نوشت: من هیچ مرجعی برای این گفته که ابوزبیده در مقابل بازجویان سرپیچی کرده و گفته است آمریکا ضعیف است ندارم. در حقیقت همه آن چیزی که من مطالعه کردم نشان داد که وی از راهبرد مقاومت بدون سرپیچی استفاده کرده است.

سال‌های دروغگویی سازمان سیا برای نخستین بار هنگامی که مایکل‌هایدن، رییس سابق این سازمان در سال 2007 در گزارش کوتاه خود درباره بازجویی‌های همراه با شکنجه به کمیته اطلاعاتی سنا دروغ‌های متعددی را مطرح کرد فاش شدند.

او در این گزارش خود به قدری از حقایق دروغین درباره برنامه شکنجه‌های سازمان سیا استفاده کرد که سنای آمریکا مجبور به اضافه کردن یک ضمیمه 37 صفحه‌ای برای حقیقت‌یابی شهادت‌های مایکل‌هایدن به این گزارش شد.)

لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/3169






*
*

*



نیز بخوانید

آینده تاریک یا روشن؛ در انتظار اقتصاد افغانستان


آیا امریکا جنگ اوکراین را به طرف جنگ جهانی سوم هدایت می‌کند؟


آیا امریکا خواستار حذف قطر از میانجیگری است؟


پرونده احیای برجام روی میز بایدن


آیا حمله اسرائیل به ایران؛ پایان ماجراجویی است؟


ایران و اسرائیل را از جنگ بزرگ دور کنید


پرجمعیت‌ترین کشور دنیا در آستانه برگزاری طولانی‌ترین انتخابات


معیارهای دوگانه امریکا؛ از حمایت اوکراین تا سکوت در غزه


رسانه‌های اسرائیلی از خیانت اردن به جهان اسلام شگفت زده شدند


نیویارک تایمز:ایران بطور مستقیم با امریکا درگیر نمی شود


کمبود نیروی جنگی در ناتو برای مقابله با روسیه


آیا روابط ترکیه و رژیم اسراییل متوقف شد؟


تغییر جغرافیای جنگ در خاورمیانه؛ آیا نتانیاهو موفق شد؟


جنگ خونین و ویرانگر غزه وارد ششمین ماه شد


توافقنامه ترامپ امریکا را مجبور به خروج از افغانستان کرد


وضعیت غزه نشانگر بربریت ذاتی سرمایه‌داری جهانی است


آیا واقعاٌ ترامپ مصمم به خروج از ناتو است؟


روسیه در موضع برتر قرار دارد، پوتین به کم قانع نیست


آیا اروپا آمادگی ریاست جمهوری مجدد ترامپ را دارد؟


دیدار های بلینکن با سران کشورهای عرب زمینه ساز صلح در غزه می شود؟


کشور های غربی برای اعمال تحریم بر ایران اختلاف دارند


چین، بدون روسیه مذاکرات صلح اوکراین را تحریم می‌کنیم


آمادگی روسیه برای جنگ با ناتو


آیا امریکا توان منزوی کردن حکومت طالبان را ندارد؟


ضرورت بازتعریف روابط ایران و پاکستان در دولت جدید





پربازدیدها
پربحث ها


اخبار تازه را در موبایل خود ببینید.

ansarpress.com/m



نظرسنجی

به نظر شما با پذیرفتن خط دیورند و مرز فعلی بین افغانستان و پاکستان توسط افغانستان، صلح در افغانستان برقرار میشود؟

بله

خیر

معلومـ نیست

مشاهده نتایج


آخرین خبرها

واکنش ایران به اعمال تحریم برخی از کشورهای غربی علیه این کشور

تثبیت روابط امریکا چین با رویکرد «مثبت و سازنده» واشنگتن

صدور حکم بازداشت محمودخان اچکزی از سوی یک دادگاه پاکستان

خواست حامد کرزی از دو مقام اتحادیه اروپا

اردوغان؛ نتنیاهو را قصاب غزه و مثل هیتلر خواند

تمدید کارت‌های پی‌او‌آر مهاجران افغان در پاکستان

سفر معاون وزیر خارجه‌ی امریکا برای گفتگو درباره‌ی افغانستان به قطر و پاکستان

پاسخ اسرائیل به پیشنهاد آتش‌بس حماس

خیز رئال مادرید برای فتح لالیگا با پیروزی مقابل سویه داد

مالیزیا در زمینه امنیت سایبری با افغانستان اعلام همکاری کرد

آغاز نشست سه‌جانبه میان حکومت طالبان، ترکمنستان و قزاقستان

با شکست عراق، نیمی از راه جام جهانی را طی کردیم

افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان

دیدار ملا یعقوب با هینت مالیزیایی در کابل

آزادی ۶۳ زندانی افغان از زندان پاکستان

وضعیت غزه بدتر از دوران آپارتاید در افریقای جنوبی است

پولیس ترکیه بیش از هزار پناهجوی اغلب افغان و پاکستانی را بازداشت کرد

سه کشور گروه هفت تحریم‌های جدید علیه ایران اعلام کردند

سفرهای متعدد هیئت‌های سیاسی به کابل نشان‌دهنده‌ پذیرفته شدن حکومت طالبان است

پیروزی پُر گول منچسترسیتی مقابل برایتون

در صورت مصادره دارایی‌ها؛ سطح روابط خود با واشنگتن را کاهش می دهیم

ادامه کمک های اتحادیه اروپا به مردم افغانستان

تبدیل شدن افغانستان به گورستان امیدهای دختران

مسدود شدن شاهراه هرات - بادغیس از اثر سیلاب ها

هشدار از احتمال بارندگی‌های شدید و سیلاب در ۳۴ ولایت کشور


خبرهای پزشکی


خبرگزاري انصار ©  |  درباره ما  |  ارتباط با ما  |  نسخه موبایل  |  پیوندها  |  طراحى و پشتيبانى توسط: شركت شبكه نگاه
استفاده از مطالب اين سايت با ذكر منبع (لينك سايت) مجاز است.